logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Coen Wijnhoven

coen wijnhoven

Per 1 augustus 2011 ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig adviseur groene ruimte onder de naam Wijnhoven Groenadvies. Na een aantal functies binnen de groene aannemerswereld en  een periode van 4 jaar als projectleider groen bij gemeente Venlo werd het tijd om van koers te veranderen.

Vanaf jongs af aan ben ik al een echt buitenmens met veel liefde voor alles wat groeit en bloeit. Vooral nu er eigen kinderen zijn is het besef gekomen dat er veel meer moet gebeuren op het gebied van spelen in de natuur, of liever gezegd 'spelen zoals vroeger'. Kinderen moeten weer het besef krijgen dat de melk van de koe komt en niet uit de fabriek.

Als adviseur groene buitenruimte richt ik vooral mijn pijlen op de natuurlijke speelplaatsen.

Natuurlijke speelplaatsen zijn in mijn optiek speelplaatsen waar veel gebruik wordt gemaakt van het bestaande terrein met de aanwezige beplanting. Door kleine ingrepen zoals grondverzet kan een aantrekkelijk landschap worden gecreëerd waar, indien mogelijk, zeer zeker ruimte is voor water.

Door de aanplant van fruitbomen en –struiken kan een extra dimensie worden toegevoegd. Kinderen leren spelenderwijs hoe het fruit groeit en kunnen tijdens het spelen proeven van de talloze soorten.

Uiteraard zijn voor een natuurlijke speeltuin meerdere zaken van belang maar deze zullen per locatie worden bekeken. Door deze actieve deelname binnen groen cement probeer ik mijn steentje bij te dragen aan deze verbetering van de speellocaties en de ontwikkeling van het kind. 

Wilt u meer informatie omtrent de inrichting van een natuurspeelterrein of groene speelplaats, dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .