logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Zeynap Korkmaz

 

zeynep korkmaz

Samen met een collega heb ik binnen KomKids Kinderopvang, de plannen mogen uitwerken om een 'groene' Buitenschoolse Opvang locatie op te zetten. Sinds maart 2012 zijn alle ideeën en plannen ook werkelijkheid geworden en is BSO De Volkstuin op Volkstuinencomplex Vijfsluizen te Schiedam geopend. Naast mijn werkzaamheden als Pedagogische Medewerker op BSO De Volkstuin, inspireer ik graag collega's d.m.v. workshops of tijdens invalmomenten, bij het aanbieden van ontwikkelings gerichte activiteiten in de natuur.

Groen = Doen

In de natuur is er veel te ontdekken! Als een echte natuur liefhebber is mijn motto: groen is doen, lekker met je handen in de aarde en bezig zijn met de kinderen.

Ik ben al geruime tijd werkzaam in de kinderopvang en ik verwonder mij steeds meer hoe makkelijk je kinderen bij de natuur kunt betrekken. Natuur is namelijk niet ver weg, maar is altijd om je heen in je dagelijkse omgeving. Zoals op het speelplein, op straat, in de tuin, maar ook binnenshuis. Je kunt dus elk moment van de dag samen op zoek gaan naar kriebel-beestjes, plantjes, vogels spotten en misschien wel een hut bouwen. Kinderen zijn nieuwsgierig van aard en willen graag dingen ontdekken, natuur biedt vele uitdagingen die kinderen aanzet om zich optimaal te ontwikkelen. Door praktische voorbeelden te geven in de groep stimuleer ik collega's om zelf natuuractiviteiten aan te bieden. Het is heel makkelijk toe te passen en je ziet direct dat Pedagogische Medewerkers er plezier in krijgen! Die kans gun ik aan alle kinderen .... en collega's!