logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Suzanne van Ginneken

 suzanne van ginnekenSuzanne van Ginneken is ontwerper van speelruimtes met veel natuur en/of een thema. Sinds 1997 is zij actief als zelfstandig ontwerper van producten en ruimtes voor kinderen. Sinds 2001 richt zij zich op natuurspeeltuinen en zij ontwerpt daarin ook unieke speelelementen zoals bijvoorbeeld klimobjecten.

Via de scouting, eindeloos buitenspelen, hutten bouwen en vissen, zat de liefde voor de natuur er al jong in. Bij het ontwerp van de eerste speeltuin maakte zij dan ook al veelvuldig gebruik van water, stenen en hoogteverschillen. Zij vindt het belangrijk dat kinderen in aanraking kunnen komen met de natuur en net zo kunnen genieten en spelen in de natuur zoals zij dat vroeger deed.

Lekker vies mogen worden en spannende avonturen beleven!

Het is hard nodig dat kinderen kunnen spelen in het groen, op plekken waar ze dagelijks komen zoals het schoolplein of de buurtspeeltuin, want kinderen mogen steeds minder zelfstandig buiten spelen. Naast haar werk als zelfstandig ontwerper richtte zij in 2011 www.speelnatuur.nl op, waar in samenwerking met een aantal hoveniers losse spelaanleidingen voor natuurlijk spelen te verkrijgen zijn van ontwerp t/m realisatie.

Suzanne verzorgt hierin het ontwerp van de natuurspeeltuinen.

Met haar deelname aan Groen cement hoopt Suzanne het natuurlijk spelen verder uit te dragen.