logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Sonja Akkerman

 

sonja akkerman

Sonja Akkerman, eigenaar van D3i en mede-eigenaar van DuurzaamAdviseren.nl, heeft als bedrijfscoach, lead auditor en adviseur jarenlange ervaring in de kinderopvang bij het behalen van keurmerken en ontwikkelt zelf "groene organisatie instrumenten". Daarom spreekt het door Groen Cement ontwikkelde Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang haar bijzonder aan.

Bij het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang staat de natuurbeleving voor kinderen binnen de kinderopvang natuurlijk voorop. Om dit te realiseren zijn enthousiaste en mensen die affiniteit hebben met natuur voorop. Een andere voorwaarde is communicatie en samenwerking. Zij zijn het organisatie cement om het groene cement van buitenspelen, de buitenlocatie en de moestuin mogelijk te maken én te houden.

De eisen van het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang

· Natuur is verankerd in het pedagogisch beleidsplan en eventuele aanvullende werkplannen, waarbij zaaien en oogsten structureel onderdeel zijn van het aanbod van buiten activiteiten.

· De buitenruimte voldoet aan wet- en regelgeving (WKO en WAS) en aan de eisen gesteld in het kwaliteitsmerk.

· Samenwerking met Natuur en milieu organisaties uit de buurt.

· Per locatie zijn minimaal twee mensen in dienst die affiniteit hebben met natuur en hiervoor uren krijgen.

Aanbod

Om het kwaliteitsmerk te behalen kan ik u helpen op een manier die past bij een duurzame organisatie, dus geen "papieren tijgers". Met gebruikmaking van uw enthousiasme en bestaande systemen wordt een groene, op de toekomst gerichte, kinderopvang aantoonbaar gerealiseerd, die voldoet aan de eisen van het kwaliteitsmerk.

De diensten kunnen bestaan uit een nulmeting (wat heeft u al in huis, of beter buiten, en wat valt er nog te doen ) met heldere rapportage en verdere hulp bij de implementatie van het kwaliteitsmerk binnen uw organisatie .

Bij interesse kunt u via www.d3i.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen.

sonja akkerman 2