logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Misan Keller

misan keller

Misan Keller heeft een jeugd gehad, waar buitenspelen en de natuur een belangrijke rol speelden. Als geboren en getogen stadmeisje begreep ze al wel dat dát niet voor alle kinderen was weggelegd.

'Mijn ouders waren niet specifiek groen georiënteerd, maar vonden het belangrijk dat hun kinderen veel buiten waren en leerden over de wereld om hen heen. Zo hadden we bijvoorbeeld nestkastjes voor pimpelmeesjes aan de muur hangen en de bekende veldgids serie van Reader's Digest nam niet alleen een vaste plaats in op de boekenplank maar werd zeer regelmatig het veld mee in genomen. Ook kon ik urenlang balletje trappen en hutten bouwen op een veldje aan de rand van de grote stad. Ik was meer buiten dan binnen.

Hoe anders is dat nu. Kinderen zitten veel binnen, achter de computer, tv of de mobiel en het buiten spelen verdwijnt een beetje naar de achtergrond.

Er is altijd wel een excuus om binnen te blijven, te koud, te warm, nat, vieze kleren etc. Maar als je je kinderen goed kleedt, kunnen ze overal tegen! Daarnaast is buitenspelen heel erg gezond en goed voor de ontwikkeling. Kinderen kunnen ook heerlijk hun energie kwijt buiten. Zo is eigenlijk letterlijk het idee voor een webwinkel in buitenspeelkleding ontstaan. Mijn jongste dochter kreeg de kruipleeftijd en wilde ook naar buiten. Er zijn heel wat broeken kapot gekropen. Tot ik op het idee kwam dat beschermende kleding, kleding die tegen een stootje kan, wel een idee zou zijn. Buitenspeelkleding; kleding waarin je naar hartenlust kunt ravotten, rennen, kruipen etc. in alle weersomstandigheden.

Als eigenaar van Chick-a-dees.nl (Amerikaans voor pimpelmeesjes) heeft zij o.a. contacten in de kinderopvang. Zij merkt dat in deze branche, natuur, natuurbeleving en buitenspelen (ongeacht het weer) een steeds belangrijkere rol spelen, en terecht! 

Hopelijk is natuur- en groenbeleving in o.a. de kinderopvang en op scholen geen trend maar neemt dit een vaste plek in in het dagelijkse wereld van onze kinderen. 

Speel & ontdek de wereld!'