logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Marjolein Webley

 

Marjolein WebleyMijn naam is Marjolein Webley en ik ben inmiddels vijf jaar werkzaam bij Milk&Cookies puur voor kinderen. Ik ben trots op dat wij ons sinds 2014 een groene kinderopvang mogen noemen. Juist voor een kinderdagverblijf in de stad is het zo waardevol dat we de kinderen heel bewust met de natuur in aanraking laten komen.

De natuur heeft zoveel te bieden dat het speelgoed overbodig maakt. In het bos of op het strand worden de zintuigen op zo’n fijne manier geprikkeld en geeft het talloze mogelijkheden om te ontdekken, te voelen, te ruiken en te horen. De fantasie kan volop zijn gang gaan. En niet te vergeten is buiten zijn gezond en heilzaam voor lichaam en geest.

De natuur leeft en kinderen worden daar direct toe aangetrokken. Hoe mooi is het om al die wonderen door de ogen van de kinderen te kunnen bekijken. De beestjes onder een boomschors, de bloemetjes die uitkomen in de lente, de vogels in de tuin. Elk seizoen heeft weer wat anders te bieden. Ook in de winter gaan wij goed ingepakt op pad en is geen modderplas veilig. Zomers eten we de zelf geoogste groente en fruit uit de moestuin.

Momenteel volg ik de opleiding pedagogisch natuurcoach wat een prachtige verrijking is om de symboliek van de natuur bij het coachen te betrekken. Als kind was ik veel buiten en met mijn ouders trokken we er veel op uit in bossen, duinen en op het water. De natuur is voor mij onmisbaar en vanzelfsprekend verweven in mijn leven. Van golfsurfen en zeezwemmen tot boswandelingen en kamperen met mijn gezin. Ik vind het heerlijk dat ik natuurbeleving ook mag ervaren in mijn werk met kinderen.