logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Mariska Thieme - Schrever

Mariska

Bureau RIS | Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur
Ontwerp- en adviesbureau gespecialiseerd in natuurlijk spelen 

Mariska adviseert, ontwerpt en begeleidt opdrachtgevers van idee tot realisatie. 

'Ruim twaalf jaar was ik als groeningenieur werkzaam in de tuin- en landschapsinrichting. Daarnaast was ik al vele jaren actief in de natuur- en milieueducatie.  

In 2010 heb ik besloten om mijn vakkennis en passie samen te brengen in een eigen ontwerpbureau. Met Bureau RIS | Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur probeer ik uitdagende en tevens aantrekkelijke plekken te ontwerpen, waar kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen en waar zij zich veilig voelen.  

Contact met de natuur is van groot belang voor de cognitieve, emotionele, psychische en motorische ontwikkeling van kinderen. Toch blijkt natuur in de praktijk vaak onbereikbaar. Ouders, leraren en begeleiders bestempelen natuur geregeld als vies, lastig of gevaarlijk. Jammer, want het biedt kinderen zoveel! 

Als bestuurslid van Stichting Groen Cement hoop ik mensen te overtuigen en zelfs enthousiast te maken om natuur en buitenspelen als vast onderdeel in het dagritme van kinderen op te nemen. Dit is belangrijk, maar vooral ook leuk!

Mariska is zelf moeder van drie jonge kinderen. 

Ontwerpen van tuinen bij kinderdagverblijven, Groene Schoolpleinen, Gezonde Schoolpleinen en andere projecten zijn te zien op de website www.bureauris.nl.  

Wil je op de hoogte blijven van onze projecten en wat er zoal speelt op het gebied van kind en natuur? Volg ons dan op www.facebook.nl/bureauRIS en op Twitter @bureauRIS 

Naast natuurlijk spelen houden wij ons ook bezig met (moes)tuinieren, urban farming, generatietuinen en daktuinen.

Nieuwsgierig? Mail gerust, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.