logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Irene Baars

Mijn naam is Irene Baars. Ik werk als pedagogisch medewerker op Het Pagegaaiennest te  Reeuwijk

November  2014 hebben wij het  Kwaliteitsmerk Groene kinderopvang van Groen Cement weten te behalen en ik ben  één van de metselaars . Waarom voelde ik me aangesproken tot metselaar van Groen Cement?

We hebben een prachtige tuin waar de kinderen heerlijk, op zich zelf of met elkaar, kunnen spelen en ontdekken. Het is erg leuk om in te kunnen spelen, als pedagogisch medewerker, op de behoeftes van het kind.  Het ene kind heeft aan een emmertje en zand voldoende en het andere kind sleept met takken door de tuin . De allerjongste onder ons voelen de wind langs hun wangetje strijken en kijken vol bewondering naar de blaadjes aan de bomen.

Wat ik graag, als metselaar, aan de kinderen mee wil geven is dat de natuur oneindig veel schatten bezit . Door samen met de kinderen  te kijken , voelen en ruiken ervaren ze  wat de natuur inhoudt.

Door samen te zaaien voelen de kinderen zich erg betrokken en gaat veel meer leven wat er ontstaat uit een piep klein zaadje. De kinderen dragen ook zorg voor de plantjes . Als ze geen water krijgen zullen de blaadjes slap gaan hangen en uiteindelijk afsterven.

Door kleine stapjes proberen we kinderen bewust te laten worden van de natuur en de dieren die daarin leven.