logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Helga van Ruijven

Helga van Ruijven new

 

Helga van Ruijven

 

Asterra – puur wol en zijde

Webwinkel gespecialiseerd in wollen en zijden ondergoed voor alle leeftijden. Daarnaast verkoopt Asterra ademende kinderregenkleding (www.Asterra.nl).

Helga richtte Asterra op in 2005 en heeft zich gespecialiseerd in kleding die bijdraagt aan warmte, comfort en behagelijkheid.

“ik ben opgegroeid op het platteland en heb altijd een passie gehad voor natuurlijke materialen. Wol en zijde op de huid geven een andere ervaring dan plantaardige materialen. De speciale eiwitstructuur van wol en zijde lijkt veel op die van onze eigen huid. Daardoor voelt onderkleding van deze materialen echt als een tweede velletje. Je moet dan ook niet verbaasd zijn als je kind het ondergoed niet meer uit wil trekken. Gelukkig hoeft het minder vaak gewassen te worden dan katoen omdat het niet zo snel geurtjes aanneemt”

Het ondergoed dat Asterra verkoopt, biedt kinderen de omhulling en warmte die nodig is om vrijuit te kunnen spelen. De wolletjes houden de kinderen warm; de ademende regenbroeken worden ook wel buitenspeelbroeken genoemd: kinderen blijven droog,  en kunnen daardoor veel langer genieten van het buitenspelen.

De afgelopen jaren is Helga (als vrijwilliger) betrokken geweest bij de initiatie, uitwerking en gedeeltelijke uitvoering van een groen schoolplein voor de vrije school in Leiden. Zie www.Maregroen.nl.

Op dit moment is Helga vrijwilliger op het schooltuinencomplex in de gemeente Leiderdorp en begeleidt daar een schoolklas bij het zaaien, wieden, beleven en oogsten in de eigen tuintjes.

Van oorsprong is Helga landbouwkundig ingenieur (ir.).

Helga is zelf moeder van twee puberkinderen.

Alle produkten van Asterra, ook voor volwassenen, zijn te vinden op: www.Asterra.nl