logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Anne Koning

anne koning

Anne zet zich  in voor sociale, groene en kindvriendelijke buurten. Want plekken waar kinderen spelen zijn ook fijne plekken voor anderen. Spelen met en in de natuur hoort gewoon bij ieders jeugd!

Een omgeving die is ingericht voor kinderen is goed voor iedereen. Vooral kinderen en ouderen zijn afhankelijk van een goede inrichting van hun woonomgeving. Voetgangers, fietsers en natuurlijk mensen die er verblijven (niet ergens heen hoeven) zijn het meest gebaat bij een goede buitenruimte. Deze gebruikers staan dus centraal in de plannen die ik ontwikkel voor buurten en wijken. Spelende kinderen en zitplekken waar ouderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Zo'n kindvriendelijke, fietsvriendelijke en groene stad bereik je door de juiste bestuurlijke stappen te zetten op het vlak van verkeer en Ruimtelijke Ordening. Als buitenstaander kan je bestuurders ondersteunen en inspireren bij die stappen.

Anne zet zich vanuit verschillende plekken en rollen in: als hoofd van de afdeling Programma's bij Jantje Beton,  als lid van de Provinciale Staten Zuid-Holland (PvdA) en vanuit mijn bedrijf Stad 2.0 . Wil je meer weten: kijk dan op www.annekoning.nl

In de periode 2006-2010 was ik wethouder in Delft; het is niet toevallig dat in die periode veel voor kinderen in de stad is geregeld. Niet in de laatste plaats: de natuurspeeltuin Hammenpoort aan de rotterdamseweg.