logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Sandra van der Wielen

sandra-van-der-wielen1sandra-van-der-wielen2Stichting in2nature

Sandra van der Wielen is bioloog en tevens eigenaar, oprichter en bushcraft instructeur van stichting in2nature. Deze stichting zet zich in voor een duurzame relatie tussen natuur en mens. Hier kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dus vooral in de kinderopvang en buitenschoolse opvang waar kinderen de vrijheid en ruimte zouden moeten krijgen om een band op te bouwen met de natuur. Natuur is op vele manieren goed en zelfs noodzakelijk voor een goede ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Het biedt rust, avontuur, spanning, vrijheid, uitdaging, stimuleert de fantasie en creativiteit, motiveert om te bewegen en is altijd en overal beschikbaar. Stichting in2nature biedt trainingen in bushcraft (survival) en natuuractiviteiten voor pedagogisch medewerkers en begeleidt het KDV of BSO bij het vergroenen van hun organisatie.
Sandra van der Wielen heeft veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen natuur en kinderen en kan hier enthousiast over vertellen. Daarbij gaat ze in op de wetenschappelijke achtergrond van het belang van natuur en de rol die de BSO, maar ook ouders hebben om hun kinderen weer meer met de natuur in aanraking te laten komen (link naar presentie).

Sandra zet zich in voor Groen Cement, omdat zij weet dat er meer mensen zijn die natuur en groen belangrijk vinden voor hun kinderen, maar niet zo goed weten hoe zij dit vorm moeten geven. Zij hoopt dat Groen cement in staat is om de vraag en het aanbod beter op elkaar af te stemmen.

www.in2nature.eu

logo-in2nature