logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Petra Wilbrink

petra wilbrinkNatuur heeft me mijn hele leven al geboeid. Als kind was ik al bezig met kruiden zaaien, planten en plukken, kijken naar wat er leeft en groeit. De keus om biologie, de leer van het leven, te studeren was dus niet zo moeilijk. Ik kwam er al gauw achter dat mijn passie lag in de educatie en communicatie over natuur. Na mijn studie heb ik een aantal jaren gewerkt voor verschillende natuurorganisaties, zoals IVN, De Vlinderstichting en afdeling natuur- en milieueducatie van gemeente Rotterdam. De kruiden bleven lokken, ik volgde de drie-jarige Herboristenopleiding bij Kruidencentrum De Sprenk en leerde zo de wereld kennen van de geneeskrachtige kruiden.

Sinds 2008 ben ik zelfstandig ondernemer van mijn bedrijf AlmaTerra. AlmaTerra biedt workshops en activiteiten op het gebied van kruiden en natuurbeleving. Ik laat mensen zien hoe natuurbeleving in het dagelijks leven kan bijdragen aan meer inspiratie en verwondering. Zo leef je meer ontspannen, gezonder en gelukkiger.

Aanbod
In verschillende workshops vertel ik je over de geneeskracht van kruiden en wat zij kunnen betekenen voor je gezondheid en de verzorging van je lichaam. Je maakt bijvoorbeeld je eigen crème, zalf of kruidenthee en ontdekt wat kruiden voor je kunnen doen. Ik verzorg kruidenwandelingen waarbij ik vertel over de geneeskrachtige werking.

Voor kinderen is er het programma Wild Wijs Kind. In vijf bijeenkomsten maken kinderen contact met de natuur en maken we samen een magische wereld. Dit doe ik op een prachtige plek: Tuinderij Amelis’Hof in Amelisweerd bij Utrecht.

Samen met mede-metselaars Agnes Meijs en Bart de Koning verzorg ik trainingen en workshops voor pedagogisch medewerkers van BSO’s en kinderdagverblijven. We laten hen zien en zelf ervaren welke natuuractiviteiten je kunt doen met de kinderen.

Betekenis AlmaTerra
AlmaTerra betekent ‘Voedende Aarde’, want de aarde voedt ons en geeft ons wat we nodig hebben. AlmaTerra betekent ook Ziel van de Aarde. Want met AlmaTerra breng ik mensen weer meer in contact met de natuur om ons heen, waar wij allemaal uiteindelijk deel van zijn. Op die manier ontstaan ontmoetingen en kunnen mensen met elkaar inspiratie opdoen om te genieten van wat de aarde biedt.

Ik woon in Houten, ben getrouwd en heb twee prachtige dochtertjes. Naast natuur zijn zingen en schilderen twee grote hobby’s van me. En chocola.

Zie ook www.almaterra.nl