logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Jokelien Salomons

jokelien salomons Ik ben al een heel aantal jaren werkzaam binnen de kinderopvang, en heb deze sector zo langzamerhand zien veranderen. Kinderen mochten voorheen niet vies worden, en buiten spelen was vooral een kwestie van even op de wip kip of op een driewieler rondjes rijden.

Gelukkig zijn die tijden veranderd, en hebben we nu zelfs op een heel aantal kindercentra natuurspeeltuinen. Het belang van het omgaan met, en in de natuur door kinderen, wordt steeds meer ingezien. Nog niet genoeg, want er zijn nog steeds schoolpleinen die helemaal betegeld worden. Er zijn nog steeds kinderen met overgewicht en motorische achterstand. Hoe goed zou het voor die kinderen zijn om naar buiten te gaan. In plaats daarvan zitten veel kinderen te veel en te vaak achter een beeldscherm.

Ik vind het belangrijk dat kinderen kunnen ontdekken. Wat groeit er, waar komt mijn groente vandaan. Dat ze leren respect te hebben voor de natuur. Dat buiten spelen leuk is en soms spannend. Dat het 'gewoon 'is om naar buiten te gaan , ook als het regent. Wij kunnen wat dat betreft kinderen en hun ouders inspireren en motiveren. Door het goede voorbeeld te geven.

Dit is dan ook de reden dat ik de doelstelling van Groen Cement ondersteun. Het is een prima initiatief om samen te werken met de diverse organisaties en te verbinden.

Jokelien Salomons

Locatiemanager KDV en BSO kiekeboe Linschoten