logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Hans Schel

hans hr

Natuur is leuk

Hans Schel, mede oprichter, trainer/coach en bushcraft instructeur van Natuur is leuk.

"Natuur is leuk" vindt het belangrijk dat kinderen weer in aanraking komen met de natuur.

Natuurbeleving van jongs af aan draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van het kind. Hun natuurlijke nieuwsgierigheid en ontdekkingsdrang worden gestimuleerd waardoor je kind vaardigheden zoals creativiteit, zelfstandigheid en samenwerken leert. “ Natuur is leuk” wil dit bereiken door middel van Bushcraft en natuurbeleving in de breedste zin van het woord.

“Natuur is leuk" organiseert natuuractiviteiten voor gezinnen en educatieve programma’s voor kindercentra, scholen en NME’s.

Van jongs af aan was de natuur mijn speelterrein en heb ik als kind vele ontdekkingstochten gemaakt. Dit ondanks het feit dat ik midden in de stad ben opgegroeid. Gelukkig waren er in mijn jonge jaren nog voldoende “scharrelplekken” en “ruige” natuur in de nabijheid, dit in tegenstelling tot heden ten dagen.

Tijdens mijn zeer actieve carrière bij verschillende scoutinggroepen en als regionaal en landelijke vrijwilliger bij Scouting Nederland werd ik geconfronteerd met de afstand die de jeugd heeft ten opzichte van de natuur. En welke gevolgen dit heeft voor de ontwikkeling. Dat was voor mij de rede om samen met mijn partner “Natuur is leuk” op te richten. Om met name de jeugd, maar ook de ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten weer in aanraking te laten komen met de natuur.

www.natuurisleuk.nl