logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Esther Bovenhof

esther bovenhof

Gewerkt in de zorg en in de kinderopvang als (regio)manager. Mijn locaties/regio's in de kinderopvang waren voornamelijk in stedelijk gebied gelegen. Veel kinderen die opgroeien in stedelijk gebied weten weinig van de natuur en hebben weinig gelegenheid om ervaring op te doen in de natuur. Gewoon plantjes in de tuin zetten is al nieuw voor veel kinderen. Er komen wurmen uit de grond omhoog, je handen worden vies, het gevoel van de aarde op je blote handen, allemaal ervaringen die veel kinderen missen.

Momenteel heb ik mijn eigen bedrijven KO assistent, Estmedia en Gastouderbureau Mamaloetje. KO assistent (kinderopvang assistent) adviseert ondernemers in de kinderopvang op bedrijfskundig -, en online marketinggebied. Estmedia ontwerpt websites met wordpress voor ondernemers in andere branches en ontwikkelt en ondersteunt bij de inzet van social media. Gastouderbureau Mamaloetje verzorgt kinderopvang bij gastouders thuis of bij de ouders thuis door een nanny. Ook bij GOB Mamaloetje is de natuur een belangrijk onderdeel in de omgeving van het kind.

Ik hou van de wandelen en fotograferen in de natuur. Mijn eigen kinderen hadden geluk en groeiden op met veel natuur in de buurt en waren echte buitenkinderen toen ze klein waren. Na school waren ze alleen maar bezig met hutten bouwen, rommelen in kleine slootjes, slakken vangen en kikkers kijken. Meer dan een paar takken, water, modder en bomen hadden ze niet nodig om een heerlijke dag te hebben. Dit gun ik ieder kind.

Ik wil mijn steentje bijdragen aan een groenere maatschappij en kinderen de mogelijkheid geven om meer met natuur in aanraking te komen en er vertrouwd mee te raken.