logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Chantal Overgaauw

 

chantal overgaauw

Er is een nieuwe generatie nodig die begrijpt dat natuurlijke hulpbronnen eindig zijn en biodiversiteit essentieel is, maar bovendien een intrinsieke waarde heeft.

Daarom ben ik actief in natuur- en milieueducatie. Ik geef workshops op bso's en basisscholen, zoals fotografieworkshops. Ik train docenten op basisscholen via Biologie Plus School en neem klassen mee naar buiten als Natuurwijzer.

Mijn NME-trainingen volgde ik bij het IVN, NatuurWijs en Technotrend, voor wie ik workshops over duurzaamheid en techniek geef. Daarnaast ben ik vanaf maart 2014 gediplomeerd pedagogisch medewerker.

Vanuit mijn bedrijf Woordlicht communiceer ik over natuur en natuurbeleving. Ik ondersteun organisaties die zich bezig houden met natuur, duurzaamheid en kinderen bij hun interne en externe communicatie. Ik schrijf en redigeer teksten voor drukwerk en internet. En ik zet samen met bedrijven en organisaties communicatiestrategieën op, met een belangrijk rol voor social media. Door mijn achtergrond als journalist en webredacteur èn kennis van kinderen, duurzaamheid en groen, lukt het me snel de juiste toon te vinden.

De natuur is een uitlaatklep, dat merk ik elke keer als ik met kinderen op stap ga. Natuur is ook gezond. Kinderen die regelmatig buiten spelen zijn minder dik en ontwikkelen zich motorisch, emotioneel, sociaal en cognitief beter. Als ik merk hoe ongemakkelijk kinderen zich soms voelen in de natuur, besef ik hoe belangrijk het is de nieuwe generatie te laten spelen in het groen. De natuur te laten ervaren, de wind door de haren, modder aan je handen, de regen voelen en vogels horen. Kinderen worden blij van natuur. Gaan ervan houden. En waar je van houdt, dat wil je beschermen.

Ik vind het leuk om bij een club mensen te horen die spelen in de natuur ook als doelstelling heeft. Daarom ben ik metselaar bij Groen Cement.