logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Tamara Tiggelovend

Tamara Tiggelovend

 

Ik ben Tamara Tiggelovend, moeder van 3 dochters en woon in Deventer.

Zelf was ik vroeger altijd  het liefst in de natuur! Uren struinen in het bos, heksensoep koken met water,  gras en modder, hutten bouwen, vuurtje stoken en bij slootjes en beekjes kliederen met stokken en zelfgemaakte bootjes.

Mijn eigen kinderen geef ik deze liefde voor de natuur  graag door en in het weekend zijn we dan ook erg vaak te vinden in het bos, bij het strand of in het buitengebied, om te wandelen, te spelen en te ontdekken. Mijn kinderen lopen ook, net als ik vroeger, hele dagen met beestjes op hun hand. In de winter maken we thuis  graag van vet en zaadjes samen vogeltaarten.

 

Ik werk sinds 1995 met heel veel plezier bij Sam&ko (voorheen Raster) in de kinderopvang. Ik heb ongeveer 17 jaar vast op verschillende groepen gestaan, zowel op horizontale- als verticale groepen. De laatste 3 jaar bestaan mijn werkzaamheden voornamelijk uit pedagogische werkbegeleiding, waarbij ik collega’s inzicht geef op hun eigen pedagogisch handelen en doe ik manager-ondersteunende taken op kantoor voor het cluster waarin ik werk.  Juist door deze taken kan ik pedagogisch medewerkers  ook bewust maken dat het belangrijk is voor kinderen om lekker buiten in de natuur te spelen en te ontdekken.

 

In mei 2014 ben ik met 3 collega’s naar Delft geweest om het Groene kinderfestival bij te wonen. Daar hebben we weer veel nieuwe ideeën opgedaan, om ook de kinderopvang nog groener te krijgen.

Ik vind het erg leuk om groene thema’s te bedenken en uit te zetten in de kinderopvang, zoals “Rommel&afval”, “De sloot”, “Kriebelbeestjes”, “De boerderij”,  “Onze tuin” enz.

Elk seizoen heeft haar eigen charmes en er is altijd weer wat nieuws te ontdekken en beleven buiten.

 

Op kinderdagverblijf Sam&pluk is buitenspelen vanzelfsprekend, of de zon nou schijnt of dat het regent. Buitenspelen is gezond en vooral erg leuk!  Ik ben nauw betrokken geweest bij de aanleg van onze “Torteltuin”, waarin ruimte is om te verstoppen, te  ondekken, te spelen en volop beestjes te vinden zijn. De tuin is met natruulijke materialen aangelegd en er groeien en bloeien bloemen en vruchten. Daarnaast hebben we een blotevoetenpad aangelegd, waarin kinderen met hun blote voeten de verschillende materialen uit de natuur kunnen voelen.

We werken als kinderdagverblijf ook veel samen met De Ulebelt, milieu en natuur-educatief centrum en kinderboerderij. Vorig jaar heb ik daar met wat collega’s  een boerderij-project opgezet, waarin peuters de kans kregen om klusjes op de boerderij te doen en zo hun diploma te behalen.

Daarnaast was ik coördinator van de eerste modderdag in 2013. Nu is dit een jaarlijks terugkomende activiteit van onze hele organisatie.

 

      “slecht weer voor buiten spelen bestaat niet, slechte kleding wel!”