logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Marieke Hoekman

marieke hoekman - oosterveenMarieke Hoekman - Oosterveen 

 

Als dochter van de boswachter, al opgroeiend in de bossen, was ik natuurlijk veel buiten. Het was vanzelfsprekend dat ik voor een groene opleiding koos. Eerst tuinontwerp en groenbeheer en vervolgens bos en natuurbeheer. Maar juist tijdens die opleidingen kwam ik erachter dat het voor mij allemaal draaide om het werken met mensen van jong tot oud. Na twee jaar gewerkt te hebben als leerling van Staatsbosbeheer heb ik ook de omslag gemaakt naar de sociale kant en heb ik voor de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming ( CMV) gekozen. De wereld ging voor mij open toen ik merkte dat natuur of natuurbeleving helemaal niet zo vanzelfsprekend is als ik altijd  gedacht had. Sterker nog, vaak was het juist niet vanzelfsprekend, merkte ik.
Momenteel werk ik als kinderwerkster/jongerenwerkster en probeer natuur in te zetten als middel voor sociale doeleinden.

Wat de natuur je allemaal kan bieden is niet alleen een mooi aanzicht, voor mij is het thuiskomen bij jezelf. Ik hoop ook de mensen waarmee ik werk zich daar bewust van te maken.

Terug naar de natuur is kinderspel.