logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Maike Fakkert

Maike Fakkert

Een nieuwe groen metselaar stelt zich voor: Maike Fakkert, eigenaar van Spel in Beeld

Spel in Beeld is een praktijk voor speltherapie en spel. Als eigenaar van deze praktijk ben ik voortdurend met veel plezier bezig om vanuit spel een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Spelen is iets dat kinderen van nature doen en daarom is spel voor mij een belangrijk middel om met kinderen te werken. Steeds ervaar ik hoe waardevol het is voor alle ontwikkelingsgebieden van kinderen en hoe veelzijdig spel is. Naast spel als therapie, gebruik ik spel ook om kinderen en volwassenen te laten ervaren hoeveel plezier je kunt hebben met allerlei materialen. Dat kunnen materialen zijn uit de natuur, maar ook bijvoorbeeld 500 afgekeurde kartonnen bekers. Daarbij geef ik graag uitleg over het effect van spel en de waarde die het heeft voor kinderen. Kinderen zijn bijvoorbeeld niet voor niets dol op hutten: het geeft je een eigen plek, geborgenheid, maar ook de macht over dat stukje: jij bent er de baas en bepaalt wie er binnen mag komen.

Ik ben erg blij dat steeds meer te horen en te lezen is over spelen in en met de natuur. Een uitdagende belevenis voor kinderen! 

Spelen in het groen heeft een extra aantrekkingskracht  op kinderen en stimuleert ze dus nog meer in hun ontwikkeling.

Ze leren op speelse manier hun grenzen kennen door te klimmen in bomen: hoe hoog durf ik?  Hun creativiteit en oplossend vermogen worden aangesproken als het gaat om het bouwen van een hut of brug: hoe kunnen we iets maken zodat het stevig genoeg is? Kinderen ervaren meer ruimte als ze buiten zijn en op onderzoek uit mogen.

Als groen metselaar bied ik interactieve studiedagen aan en kan ik samen met de professional in de kinderopvang de aandacht richten op het stimuleren en goed begeleiden van het spel buiten: Minder conflicten, meer plezier voor iedereen! 

Interesse? Ik kom graag een keer langs om te zien en te horen wat er speelt in het groen.

Vriendelijke groeten,

Maike Fakkert

 

Spel in Beeld Praktijk voor speltherapie en spel.

Graaf van Burenstraat 17

7411 RT Deventer

0650943151

Mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://spelmateriaalinbeeld.blogspot.com/

Lid Nederlandse vereniging voor speltherapie: www. speltherapie.net