logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Hanneke Dammer

hanneke dammer

 Hanneke Dammer

Vanuit het stadse Amsterdam ben ik sinds een klein jaar verhuisd naar het landelijke Twente. Op de fiets naar het werk kom ik konijnen, eekhoorntjes, soms een ree en regelmatig een haas tegen. Een wereld gaat open als je eigenlijk alleen maar het onderscheid tussen 'sijsen en drijfsijsen' kent. Planten en bloemen krijgen steeds meer namen en ook krijg ik steeds meer grip op het begrip 'tuinieren'.

Als enthousiast Europafietser heb ik inmiddels meerdere tochten door Europa op mijn ligfiets gemaakt. Ook daar is het beleven van de natuur essentieel voor het echte vakantiegevoel. De geur van pas gemaaid gras, druppeltjes dauw op hele kleine paarse blaadjes, huppelende lammetjes, donkere naaldbossen, eindeloze koolvelden. De natuur is meer dan genieten. Voor mij is het ervaren en ontdekken van de natuurlijke omgeving de basis waar ik mijn energie uithaal. En dat zal voor degenen die deze site bezoeken waarschijnlijk wel herkenbaar zijn. 

Op het kinderdagverblijf de Vlinder in Enschede, waar ik als locatiemanager werkzaam ben, hebben we een enorme tuin mét eigen stuk bos binnen de hekken.

Dat is meer dan een uitdaging! Rondkijkend op Internet om meer handen en voeten te geven aan het begrip 'groen kinderdagverblijf' kwam ik Stichting Groen Cement tegen. Ik hoop daar natuurlijk ervaringen te kunnen opdoen, maar wil dan ook graag wat terugdoen. Hoewel de meeste metselaars bogen op veel groenervaring en deskundigheid hoop ik dat mijn enthousiasme en zin mijn bescheiden kennis kan compenseren.