logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Bertine Heijnens

bertina heijnens

Opgegroeid in en met de natuur in Drenthe is liefde voor de natuur diep in mij geworteld. Mijn vader die letterlijk alles zag vliegen en mijn creatieve open minded moeder boden alle mogelijkheden om de natuur te ontdekken. Struintochten, hutten bouwen, pannenkoeken bakken op houtvuur, boomklimmen, een kast vol stinkende schedels en andere natuurvondsten, dierenopvang; zo'n jeugd wens ik voor elk kind!

Dit werd vanzelfsprekend gevolgd door activiteitenbegeleiding bij het IVN en prachtige natuurbelevenissen met onze eigen zoons en hun vriendjes (nu 13 en 14 jaar oud).

10 jaar geleden kochten wij een vervallen IJsselhoeve met een verwaarloosd stuk grond. Dit hebben we ontwikkeld tot een heerlijke woonplek midden in de natuur. De oude schuren zijn omgetoverd tot kantoorruimte (ook voor mijn man Frank van Heijnens Milieuadvies) met een vergaderruimte die we ook verhuren (www.erveweg11.nl) en een veldschuur voor het vieze voetenwerk.

De ideale locatie voor het beleven van natuur!

Het ideale moment om het roer om te gooien: ik beëindigde mijn loopbaan bij de overheid en heb  Natuurcontact opgericht.

Met Natuurcontact verzorg ik natuurbelevingsactiviteiten en natuureducatie voor kinderen en volwassenen Daarnaast geef ik praktijkworkshops natuurbeleving voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers.

Ik maak hierbij dankbaar gebruik van ons eigen natuurterrein, de instructieruimte en de veldschuur. Maar, ik werk ook graag op locatie om organisaties de mogelijkheden voor natuurbeleving in hun eigen omgeving te laten zien. In samenwerking met het IVN Wijhe-Olst De Grutto en Staatsbosbeheer ben ik nu bezig jeugdnatuurclubs op te zetten (Kid Kievit Natuurclub en IJsselnatuurkids). Daarnaast ben ik ook actief als vrijwillig educatief medewerker bij het Infocentrum IJssel den Nul.

Groen Cement is wat we nodig hebben om alle krachten te bundelen. Samen maken we natuurbeleving weer vanzelfsprekend voor kinderen. Misschien krijgen ze daarmee wel een jeugd als de mijne!