logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Reinoud Kroese

reinoudaanzeeReinoud  Kroese – directeur van Pulito Advies en BuitenThuis

Opgegroeid in Twente, land van de coulissen, beekjes, bos en hei. Samen met mijn drie dochters ga ik daar nog vaak naar toe. Dan realiseer je je weer hoe weinig we eigenlijk buiten zijn en wat het met je doet. Even weg in de natuur zonder TV, DS of mobiele telefoon. BlackBerry duimen en schermogen die tot rust mogen komen!

Na 20 jaar in het bedrijfsleven ben ik begin 2006 gestart met Pulito Advies, een adviesbureau dat zich specifiek richt op de kinderopvang branche; ik geef advies op bedrijfskundig en juridisch gebied. Ook bij kindercentra kom ik nog fantasieloze buitenruimtes tegen met rubberen tegels en een verdwaalde/verdwaasde wipkip. Daar kan beter en gelukkig gebeurt dat ook meer en meer!

Naast mijn advieswerk voor Pulito heb ik twee seizoenen gewerkt als gids bij de Natuurschool. Educatieve schoolreisjes in de natuur waar beleving het wint van educatie. Niets is mooier dan het verbaasde gezicht van een 11-jarig meisje uit Rotterdam Zuid die voor het eerst in haar leven op het strand is en tijdens het korren een platvisje ziet. Die na afloop je hand pakt en zegt: 'Dit was echt veel leuker dan de Efteling vorig jaar'. Daarvoor doe je het.

Ik ben lang bestuurlijk actief geweest in het basisonderwijs en ben sinds vorig jaar rentmeester. Begin dit jaar ben ik gestart met BuitenThuis; dit is een uitgewerkte formule waarmee een brug wordt geslagen tussen landgoederen /buitenplaatsen en kindercentra. In 2013 verwachten we op drie prachtige locaties van start te gaan!

In september 2011 heb ik me aangemeld bij Groen Cement om samen met de andere doeners ervoor te zorgen dat de groene specie overal gaat opduiken zodat de huidige en komende generaties kinderen weer echt ongedwongen buiten het avontuur gaan zoeken.