logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Luciënne Tomesen

lucienneLuciënne Tomesen en Guy Renardeau laten zich in hun werk inspireren door 'de natuur in eigen omgeving' en de natuur uit hun jeugd. Met hun muziek, illustraties, poëzie, muziektheater en films betrekken ze een grote, jonge doelgroep op 'artistieke en educatieve wijze' bij de natuur.

Luciënne Tomesen schrijft en illustreert prentenboeken in de serie De vier jaargetijden (uitgeverij APOLLO kids). Bij de prentenboeken zit een CD of DVD film. De 'eigentijdse kwaliteitsmuziek' (VPRO televisie) op de cd's en dvd's wordt geschreven en uitgevoerd door de bekende componist en musicus Guy Renardeau.

Van de prentenboeken met muziek zijn de afgelopen jaren muziektheatervoorstellingen gemaakt voor theaters, concertzalen, festivals en scholen. Ook zijn er 6 televisie films geproduceerd. 2 Korte TV Films verschijnen eind juli 2012 op DVD samen met het prentenboek Tikketakkeregen. Op dit moment wordt het scenario geschreven voor 2 korte speelfilms.

Luciënne en Guy zijn kunstenaar en 1e graad docenten. Samen geven ze mini-voorstellingen op scholen en in bibliotheken waarbij natuureducatie, muziek en creatieve vorming centraal staan. www.apollokids.nl

Luciënne heeft haar natuurkennis opgedaan bij o.a. het IVN/kinderwerkgroep, Thijsse's Hof Bloemendaal/natuureducatie aan groepen schoolkinderen en de KNNV/vereniging voor veldbiologie. 

Lucienne werkt een paar middagen per week afwisselend als nanny of als pedagogisch medewerkster binnen de naschoolse opvang. In 2012 verschijnt haar publicatie Mijn kleine wereld, 12 ½ jaar kinderopvang. Binnen deze kleine, intieme setting zet ze op speelse wijze haar creativiteit en liefde voor de natuur in. Lucienne vindt het een buitengewoon goede zaak dat er meer groene bso's komen. Groen Cement ervaart zij als een geweldig forum.

"Mensen uit verschillende disciplines kunnen elkaar ontmoeten binnen Groen Cement. Het zou prachtig zijn wanneer ze elkaars talenten weten in te zetten. Om dan vervolgens samen projecten te realiseren waarin natuurbeleving en kinderen centraal staan!"

www.apollokids.nl

 http://nl.linkedin.com/luciennetomesen