logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Ilse Raasing

Ilse Raasing

 

Mijn naam is Ilse Raasing, ik ben moeder van twee heerlijke puber meiden en directeur van Stichting Kinderopvang Waterland. Ik werk daar al vanaf de tijd dat het een piepklein kinderdagverblijfje was met twee groepen en een subsidie die altijd dekkend was. Het ‘we doen alles samen tijdperk’. Prachtige tijd. Maar vandaag de dag, ruim 33 jaar verder, ga ik nog iedere dag met veel enthousiasme naar mijn werk. We proberen ons te onderscheiden door onze liefde voor de natuur, het gebruik van veel biologische en/of gezonde producten, door gepassioneerd ons werk te doen en er dagelijks het mooiste uit te halen. Ons slogan is dan ook: Het mooiste dat je kunt worden is jezelf! 

 

Ik geef graag trainingen, lezingen, inspirerende verhalen etc in mijn werk en buiten mijn werk. Veranderingprocessen begeleiden, vooral op pedagogisch vlak is voor mij als een kind dat buiten mag spelen tussen de dieren en de planten. Mensen meenemen in een nieuwe uitdaging, creatieve inspiraties meegeven, zoeken naar jezelf en afstemmen vinden op de belevingswereld van het kind. Mijn ouders gaven mij ‘natuurkriebels’ mee, ik geef het aan mijn kinderen door en wil het graag elders delen. Ik geloof in ‘Kinderen en Natuur’ en verwerk dat in onze eigen pedagogische visie ‘Van Binnen naar Buiten’. Natuur klopt, is duidelijk, is boeiend en nodigt uit. Ik wil liever dat onze medewerkers een stoeptegel optillen om pissebedden te spotten dan dat ze een kind op een wipveer zetten. Vies worden mag, jezelf stoten mag ook en beestjes op je hand laten lopen is boeiend. Dat is hoe ik vind dat kinderen mogen opgroeien! Voor ons zijn Malaguzzi en Steiner grote inspirators. De Honderd talen van een kind en voor ons, de honderd activiteiten in de natuur.  Zoek ze op, daag ze uit!

 

Ik wil mij graag inzetten voor ‘Groene Kinderopvang’ en organisaties helpen met het ontwikkelen van  ‘Groene vingers’.  Zit je met de vraag: Wat moet ik doen, hoe maak ik het groener en boeiender, welke activiteiten ga ik aanbieden en hoe inspireer ik een team, dan help ik graag mee dat te realiseren.