logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Erica Meershoek

erica meershoek

Mijn naam is Erika Meershoek, 48 jaar, en nu pas kan ik zeggen; uiteindelijk ben ik helemaal mezelf geworden! Omdat ik nu leef, werk en woon in een groene, natuurlijke omgeving. En dat terwijl ik in de stad woon (maar wel met dakmoestuin!). Mijn bedrijf, GIDZ (samen met mijn partner Dennis Moet), staat voor duurzame gebiedsontwikkeling, in brede zin van het woord. Dennis doet de 'hardware' ofwel de strategie, bestuur en beleid. En mijn kerntaak is de 'software'', mensen dmv participatie deelgenoot laten worden in groen(kunst)projecten. Mijn achtergrond is beeldend kunstenaar, Dennis is ecoloog en fotograaf. Ook in ons autonome werk maken we samen projecten met als thema (industrie- / natuur-) landschap.

Eetbaar Haarlem (onderzoek naar aanwezigheid van eetbaar groen in Haarlem) is een GIDZ-initiatief, net als MoesMobiel Parkwijk Hrlm; mobiele moestuinen in achterstandswijken op braakliggende terreinen in afwachting van herbebouwing. Basisscholen doen mee, maar ook zorgcentra. Ik probeer alle lagen van de bevolking ongeacht leeftijd, kleur of cultuur mee te krijgen in groenprojecten. We leren allemaal van elkaar, juist als de verschillen groot zijn!

Voor de ANWB onderhoud ik de moestuin in het Rosaiumpark Krommenie met een groep bewoners met beginnende alzheimer uit zorgcentrum Rosariumhorst. Net als voor de basisscholen maak ik ook hier een jaar-rond-programma, voor binnen als het moet en voor buiten zodra het kan!

www.gidz.net

https://twitter.com/GIDZtalk