logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Ans Koster

Bloemenconnaisseur

Door bloemen te proeven geniet je met een extra dimensie. Bloemen geven kleur aan een maaltijd; je kunt je gasten ermee verrassen en opfleuren. Het was in Japan, Tokyo, dat ik voor het eerst een bloemendiner meemaakte. In 1990. Als afsluiting van de door mij verzorgde bloemschikcursus, werd een eetbarebloemendiner aangeboden. Zo stijlvol. Zo mooi en bijzonder. Het was bloemsierkunst op een bord. Mijn interesse in eetbare bloemen is op die mooie dag gewekt en het experimenteren start. Mijn tuin is mijn bloemen-laboratorium. Eetbare bloemen zijn nu mijn specialisatie: ik ben een bloemenconnaisseur. Sinds 2005 geef ik presentaties, workshops en proeverijen over en met eetbare bloemen.

Onderwijs

Na de HAVO stap ik in de bloemenwereld en behaal alle diplomas die er zijn. Het onderwijs trekt mij bijzonder aan omdat ik mijn kennis en enthousiasme door kan geven. Omgaan met studenten in combinatie met het toepassen van mijn creativiteit bevalt me uitstekend. Mijn baan bij het Clusius College in Alkmaar geeft me veel mogelijkheden mijn talenten te ontwikkelen. Ook internationaal, zoals de organisatie van uitwisselingen  en stages voor studenten. Sinds 2010 ben ik projectleider bij het Clusius College.

Ans en Anna

Mijn internationale ervaringen, vele jaren bloemschik-onderwijs, de liefde voor de natuur en het experiment met eetbare bloemen hebben mij gemaakt tot een bloemenconnaisseur. En als ik schrijf (blogs, columns en het boek ‘Bloemen met smaak) noem ik mezelf Anna. Het genieten van bloemen, de seizoenen en de natuur wil ik graag met anderen delen. Om zo een steentje bij te dragen aan het behoud van de natuur. Want: wij hebben de natuur nodig, de natuur heeft ons niet nodig! Omdat kinderen de beslissers van de toekomst zijn, zet ik mij in als metselaar bij Groen Cement.

www.floraltouch.nl