logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Petra Wevers

 

Petra Wevers

 

Ik ben Petra Wevers, eigenaresse van het groen advies bureau KrachtigBuiten, natuurlijk spelen en ontmoeten. Mijn specialisatie is participatietrajecten in de openbare ruimte met speelnatuur in combinatie met buurtmoestuinen. KrachtigBuiten creëert verbindingen tussen buurtbewoners, onderwijs/kinderopvang en groene aanbieders

Ik heb ruime ervaring in het werken met kinderen in de jeugdhulpverlening en de kinderopvang. In de praktijk heb ik ervaren wat spelen in een  natuurlijke omgeving met kinderen doet en hoe belangrijk het is om even los te komen van de digitale wereld. Zeker in deze tijd van computers, Ipads en mobiele telefoons is het des te belangrijk om kinderen naar buiten te lokken. Ik wil kinderen graag dichterbij de natuur brengen.

Gedurende mijn loopbaan heb ik al veel buitenruimtes bij kinderopvang en basisscholen natuurlijk ingericht. Ik organiseer activiteiten zoals creatief met natuurlijke materialen, sporten- en bewegen in de natuur (Natuursprong) en natuurbeleving onder begeleiding van een gids.

Participatietrajecten in de openbare ruimte met de combinatie speelnatuur en moestuinieren zijn mijn specialiteit. Zoals bijvoorbeeld mijn initiatief DE-Toltuin, Icoonproject 2014 van Brabant. Samenwerking met onderwijs, kinderopvang en buurtbewoners bij een openbare buurtspeelplaats draagt bij aan leefbaarheid en sociale cohesie in de buurt en natuur- en milieueducatie voor de kinderen in de buurt.

Om dit te kunnen realiseren heb ik binnen West-Brabant een groot "groen" netwerk opgebouwd met groenbeheerders, natuurgidsen, kinderboerderijen en NME-bezoekerscentra. Daarnaast ben ik regionaal consulent van Springzaad, hét landelijk netwerk van speelnatuur. Ik daag iedereen uit om bij te dragen aan meer speelnatuur in de regio West-Brabant.

Petra Wevers

 KrachtigBuiten

Korenbloem 25

4761 WB Zevenbergen

+31-6-40971432

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.krachtigbuiten.nl 

www.linkdIn.com/petrawevers

www.facebook.com/krachtigbuiten

www.twitter.com/krachtigbuiten