logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Mitch van Erp

Mitch van Erp

 

Mitch van Erp is al zijn leven lang woonachtig in de groene omgeving van een dorp, Haaren. Van jongs af aan was hij altijd een creatieveling geweest. Hij tekende veel en had een grote fantasie. Zijn interesse naar natuur was groot en op jonge leeftijd wist hij al wat ik wilde worden: hovenier. Op advies van een naaste zag hij in dat hij meer in zijn mars had en het zelfs als ontwerper kon redden. Sinds die tijd riep Mitch dat hij tuinontwerper wilde worden. Zelfs na vijf jaar middelbare school bleef deze mening standvastig aanhouden. En in 2010 begon hij aan mijn studie: Landscape Design aan de HAS Hogeschool in 's-Hertogenbosch. In juli 2014 studeerde Mitch dan ook af als Landschapsontwerper.


In mijn laatste studiejaar heeft Mitch zijn onderzoeksminor gericht op de relatie van kinderen met de buitenruimte. Kinderen krijgen vaak te horen dat ze teveel achter een scherm kruipen, dat ze te weinig buiten spelen en daardoor nare gevolgen ontwikkelen zoals overgewicht of te kort aan persoonlijke ontwikkeling. Ongetwijfeld speelt dit een rol in het dagelijks leven. Echter ligt de oorzaak niet alleen bij het kind, maar ook bij de buitenruimte. Vele openbare ruimtes zijn ‘onveilig’ te noemen en lang niet altijd zijn de speelveldjes zo goed te bereiken als dat ik gewend was in onze woonwijk. En uit onderzoek is gebleken dat in steden deze speeltuinen vaak nog moeilijker te bereiken zijn. Met deze gedachten is Mitch aan de gang gegaan en heeft hij een speelconcept ontwikkeld. De basis van het speelconcept bestaat uit 6 bouwstenen: natuurcontact, diversiteit, ontmoeting, uitdaging, educatie en veiligheid. Het speelconcept is na een vervolgonderzoek gegroeid tot een analyse-/brainstormmethode. Hiermee kunnen bestaande situaties/ontwerpen kunnen bekeken worden en waar nodig meer focus krijgen op bouwstenen die te weinig aanwezig zijn. Daarnaast kan het als een goede methode dienen om mensen op nieuwe ideeën te laten komen door ze in een bepaald perspectief te laten kijken.

Naast het ontwerpen is Mitch zelf enorm bedreven in grafische middelen. Denk hierbij aan het maken van posters, flyers, visitekaartjes en andere communicatiemiddelen. Niet alleen ben is hij met het grafische aspect heel sterk, tevens het maken van een 3D model of afbeelding heb is hij enorm bedrevenheid in. Van een platte 2D tekening, wat niet voor iedereen even makkelijk te interperteren is kan hij een sprekend 3D plaatje maken. Zo kunnen ideeën meer voet in de aarde krijgen en kan helpen om betrokken personen van projecten, ideeën of initiatieven kunnen overtuigen van het kracht van een project.

Kortom is Mitch een creatieve duizendpoot die zich kan inzetten op manifestaties, brainstormsessies, grafisch en ontwerptechnisch vlak.