logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Marjan Verboeket

marjan verboeket 2013Marjan Verboeket is ontwerper van buitenruimtes en speelobjecten. Sinds 2008 werkt ze vanuit haar ontwerpburo studio Papas, met veel plezier aan uitdagende buitenruimtes, die kinderen aanmoedigen tot buitenspelen en waarin ze zich thuis kunnen voelen.

De wensen van de gebruikers vormen een belangrijk uitgangspunt van het ontwerp.

Daarnaast breng ik de kwaliteiten en mogelijkheden van de locatie in kaart en kijk ik naar het gebruik, de verbindingen, looproutes en het omliggende landschap. Uit een combinatie van deze factoren maak ik een ontwerp voor een uniek en passend speellandschap. Bij uitstek is dat een plek die niet alleen voor één bepaalde doelgroep uitnodigend is, maar waar de ruimte voor kinderen, jongeren, volwassen en allochtonen vloeiend in elkaar overloopt.

Ik vind het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om zelf ontdekkingen te kunnen doen en alle kansen krijgen op ontwikkeling. Ook als ze er vies van worden of zichzelf bezeren. Dat hoort erbij, dat is noodzakelijk om te leren!

Ik ben opgegroeid op een boerderij. Daar heb ik geleerd om met beide benen op (en ín) de grond te staan, rond te struinen door greppels en groene weilanden, en te spelen met altijd voorhanden materialen om te bouwen, te graven en te overbruggen.

In de stad is dit niet vanzelfsprekend, maar het kan wel!