logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Leon van Rijswijk

leon van rijswijk

 

Ruim vijftien jaar is Leon van Rijswijk als tuinarchitect werkzaam, de laatste 5 jaar spitst hij zich meer toe op de beleving van de groene ruimte. Leon is al van jongs af aan geïnfecteerd met het G-virus, gezond en groen.

Met zijn ontwerpbureau dutchadesign® ontwerpt Leon belevingstuinen voor instellingen (bijv. logeerhuizen) of particulieren waar het kind de ruimte krijgt zich te bewegen, te ontdekken, te spelen, te leren en vooral te beleven als kind.

Leon heeft iets met groen en ruimte, vooral de steeds beperkende ruimte heeft hem geïnspireerd een nieuw product te ontwikkelen. Vragen zoals waar ons voedsel vandaan komt, hoe groeit het, hoe smaakt het echt en de vraag waar hebben we nog ruimte voor een tuin heeft hij gebundeld tot één gezond antwoord.

De ontwikkeling van het product heeft ruim twee jaar in beslag genomen.

  1. 2012 is het product op de markt.

Eetbare Wand® is een duurzaam product. De stof bestaat uit 90% gerecyclede PET flessen. Eetbare Wand® is een oplossing maar heeft ook educatief karakter.

Voor kinderen is het belangrijk te leren waar ons voedsel vandaan komt en hoe het groeit, contact met groen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen en natuur zijn de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze aarde. Veel kinderen weten dat bijv. maggie uit een bruin flesje komt, maar de plant en de werkelijke smaak kennen ze niet – en niet alleen kinderen (!) 

Als metselaar bij Groen Cement wil Leon meer mensen infecteren met het G-virus en wil hij gezonde, verse en lekkere verticale moestuinen stimuleren. De ruimte op scholen is vaak beperkt maar met dit product kan het veel groener en lekkerder (bijvoorbeeld in de schoolkantine) worden.