logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Judith Noordanus

judith noordanusAl vroeg zat er bij mij de liefde voor de natuur en het milieu in. Mede daarom ging ik na mijn studie Engels/Communicatie voor bedrijven en instellingen als educatief vrijwilliger aan de slag bij een kinderboerderij annex milieu educatief centrum. Daar heb ik gedurende de elf jaar dat ik daar heb gewerkt vele klassen mogen begeleiden tijdens hun bezoek aan de boerderij, lesbrieven geschreven, tentoonstellingen ontwikkeld en gastlessen op basisscholen gegeven tijdens Boomfeestdag. En natuurlijk ook de boerderijdieren verzorgd.

Tijdens deze jaren kwam ik erachter dat ik werken met kinderen eigenlijk wel als baan wilde en ben toen de BBL-SPW3 gaan doen. Als pedagogisch medewerkster op de buitenschoolse opvang probeer ik de kinderen op een leuke en speelse manier wat van de natuur mee te geven. Ik bied bijzondere activiteiten aan, probeer ze wat kennis mee te geven over dier en natuur en ik leer ze dat afvalscheiding belangrijk is door het te doen.

Als groene metselaar kan ik mijn steentje bijdragen door tekstueel bezig te zijn (redigeren, opmaak, schrijven), kinderworkshops geven op scholen en kindercentra of lesbrieven te ontwikkelen. Ook weet ik vaak wel waar ik ergens bepaalde materialen of informatie kan vinden. Kortom: ik ben een groen cement-duizendpoot.