logo

P1070286

Groene Tip 3

Na een prachtige zomer zijn we aangekomen in een prachtige herfst. De bladeren zijn al mooi gekleurd en de bomen beginnen hun bladeren te verliezen. De vruchten zijn rijp en de oogst is begonnen. Kastanjes, eikeltjes, hazelnoten en appels, persen druiven. Alles is er in overvloed. Er staan vast al mooie herfsttafels in de groepen of ze zijn in de maak  

Bij Groen Cement staan de maanden oktober, november en december 2014 in het teken van het element lucht. Daarom krijg je in deze maanden wat ideeën over activiteiten met lucht toegestuurd. De beschreven activiteiten kun je in enige mate aanpassen aan de leeftijdsgroep waarmee je werkt, dat kun je natuurlijk naar eigen inzicht doen.


Voor de jongsten: Bellen blazen van zeepsop of uit een echte bellenblaas

Door lucht te blazen in het waterige zeepsop kun je mooie bellen maken. Door de lucht kunnen de bellen zweven.

Je kunt i.p.v. een bellenblaas ook een, liefst doorzichtige, bak of beker vullen met een klein beetje water en wat zeepsop en er met een rietje in blazen, je krijgt dan bubbelsoep. De kinderen kunnen de bellen lek prikken.


Voor de wat oudere kinderen:

Zelf in de weer met het weer!

Dit heb je nodig:

  • Tijdschriften
  • Stroken wit papier
  • Plakband
  • Pingpongbal of wattenbolletje

Wie win(d)t?!

Maak een tafel leeg. Plak stoken wit papier met plakband op tafel in de vorm van een voetbalveld.

Geef duidelijk aan waar het doel is en waar het midden is. 

Team 1 gaat een de ene kant van de tafel staan en team 2 aan de andere kant. De pingpongbal of het wattenbolletje ligt in het midden.

Wapper met je tijdschrift en maak zo veel mogelijk wind  Wie het eerst 5 punten heeft gescoord heeft voor die dag gewonnen.

Namens het team van Groen Cement: Veel plezier!!