logo

P1070286

Groene Tip 2

JULI

Vul een glazen bak of een bak met een witte bodem ( afwasteiltje of zo) met slootwater en vergelijk dit samen met de kinderen met kraanwater.

Wat zie je voor verschillen ?? Als je een sloot hebt gevonden met een goede waterkwaliteit zullen er veel beestje inzitten. Als je met een emmertje langs de kant schept ( daar zitten vaak de meeste watervlooien) dan heb je goede kans dat je leuke slootbeestjes in de bak vind. In de bijlage vind je een schoolkrant die ik via Google gevonden heb om je eigen kennis over waterbeestjes een een beetje aan te vullen.

 

AUGUSTUS

Warm en koud

Zet één emmer warm, één emmer lauw en één emmer koud water klaar.

Om beurten mogen de kinderen eens komen proberen. Eerst doet het kind één hand in het warme water en één hand in het koude water. Daarna doet het beide handen in het lauwe water. Is er een verschil? De hand die in het warme water heeft gezeten, vindt het lauwe water koud en de hand die in het koude water heeft gezeten vindt het lauwe water warm!

Sop de tuin

Peuters willen altijd graag helpen. Ze zien jou regelmatig schoonmaken, dus dat willen ze ook wel eens proberen! Geef ze een spons, emmer water en een borstel en laat ze eens de tuin schoon maken! Ze kunnen de tuin aanvegen, de straat poetsen, hun speelgoed afwassen, de schutting afvegen.

 

SEPTEMBER

Waterige muziek: het waterorgel

Wist je dat je met water muziek kon maken? Neem verschillende glazen flessen, liefst zeven in totaal. Zet de flessen op een rij. Giet in elke fles steeds iets meer water dan in de vorige. Sla nu met een stokje op de flessen. Iedere fles heeft een ander geluid.

Bubbelconcert

Met de zeven flessen kan je ook een bubbelconcert geven. Vul de flessen allemaal tot op gelijke hoogte. Geef alle kinderen een rietje en een fles. Laat ze nu naar hartenlust blazen in de flessen. Kunnen we allemaal samen een bubbelliedje verzinnen?

Wat betreft jullie PW opleiding heb ik wel wat boeken thuis die ik je een keer kan laten zien om te bekijken of jullie daar binnen de opleiding wat aan kunnen hebben. Misschien vind je het leuk daar binnenkort een keer een afspraak over te maken.