logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Suzanne Heijmen

froukje 1

Kinderopvang Zonnekinderen "Slecht weer bestaat niet, alleen een verkeerde jas!" Dit is één van de motto's van Kinderopvang Zonnekinderen. Buiten is het heerlijk, er is altijd wel iets om van te genieten, welk seizoen of welk weer het ook is! Wij willen de kinderen bij onze kinderopvang meegeven dat natuur spannend, interessant, gezond en bovenal LEUK kan zijn!

Onze organisatie telt 23 locaties, waarvan er veertien buitenschoolse opvang (4-13 jaar) aanbieden en negen locaties dagopvang (0-4). Onze locaties zijn verspreid over de Liemers, gemeente Lingewaard en de Achterhoek en ons hoofdkantoor zit in Zevenaar. Belangrijk binnen onze organisatie zijn de vier pijlers, waar we expliciet aandacht aan besteden. Deze pijlers zijn sport, cultuur, natuur en avontuur. Voor elk van deze pijlers zijn er coaches in dienst, die zowel de pedagogisch medewerkers als de kinderen van alle locaties stimuleren en enthousiasmeren voor hun vakgebied. froukje 2

Onze passie voor natuur zie je direct al terug op de locaties. Baby's die slapen in buitenbedjes, ecologische avonturentuinen waar de kinderen hun energie kwijt kunnen en moestuintjes, waar de kinderen zelf groenten kunnen kweken en de bloei van bloemen kunnen volgen. De natuur- en avontuurcoach trekt er vaak samen met de kinderen van allerlei BSO-locaties op uit met de Zonnekinderen-landrover, op zoek naar avontuur in de natuur. Naar een bos, de polder, een park of een meertje, overal is wel wat te beleven. Standaard hebben we visnetjes, loeppotjes, verrekijkers en de anwb-gids met planten en dieren bij ons, dus we vermaken ons altijd wel.

En dat is niet het enige, want ook andere activiteiten zoals uilenballen uitpluizen, natuurfoto's maken, vogelvoer knutselen en meedoen aan de nationale modderdag en de vogeltelling komen aan bod. Bovendien start er in het voorjaar van 2013 Expeditie Zonnekinderen (8+), waarbij de kinderen gedurende een periode elke week aan een wel heel spannende natuur- en avontuuractiviteit kunnen deelnemen, zoals zelf vuur maken, vissen met een zelfgemaakte hengel, vlotten bouwen en leren camoufleren...

Op deze manier willen we ook de oudere kinderen laten zien dat natuur écht niet saai is! Door deel uit te maken van Groen Cement hopen we veel inspiratie te kunnen opdoen en te kunnen bieden aan anderen, zodat we natuur nog meer kunnen integreren in de kinderopvang.

Voor meer informatie over Kinderopvang Zonnekinderen kunt u kijken op onze website: www.zonnekinderen.nl