logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Rick Claasen

rick claassenMijn naam is Rick Claassen, natuurmens, uitvinder en ontwerper. Mijn missie is onze verbinding met de natuur te herstellen. Ik vind het geweldig om middelen te ontwikkelen die hierbij kunnen helpen.

Ik breng graag kinderen in contact met de natuur, en zo kunnen we samen de natuur en haar mogelijkheden ontdekken. Als je goed luistert, kijkt, voelt, ruikt en proeft kan de natuur je heel veel vertellen. Ik noem dit uitvinden samen met de natuur. Dit doe ik onder andere met de Workshops: 'Uitvinden samen met de Natuur', 'Leren werken met de kracht van Zonlicht' en 'StraatDraad'.

Verder werk ik In zonnige gebieden met Light Catchers, ovens die zonlicht opvangen en concentreren. Ik houd me, samen met mijn partner Anna Brons bezig met de ontwikkeling van kleinschalig ondernemerschap op zonlicht. In Nederland werk ik als het mogelijk is ook met zonlicht, en verder met de wisselende natuurkrachten in alle seizoenen.

Ik draag graag bij aan de doelstelling van Groencement, omdat contact met de natuur van essentieel belang is om een gezonde wereld te creëren, en omdat het je weer in contact brengt met jezelf.

Meer info is te vinden op mijn website: www.hetwildelicht.nl