logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Matthijs de Gruijter

matthijs 2

Dé natuur-BSO van Nederland Al meer dan 6 jaar biedt Struin honderden kinderen de mooiste buitenschoolse natuurbelevenissen. En dat gaat ons goed af. Niet voor niets wonnen we afgelopen jaar De Groene Giraf (de prijs voor duurzame ontwikkeling en duurzaamheid in de kinderopvang). Struin is daarmee dé groene BSO van Nederland met inmiddels 3 afdelingen en 15 natuur-pedagogisch medewerkers.

Struin de afgelopen jaren in vogelvlucht

2007: Struin begint als eerste natuur-BSO van Nederland. De speciaal voor Struin ontworpen groepsfiets wordt in gebruik genomen.

2009: Onderzoeksinstituut Alterra omschrijft Struin als meest op natuurbeleving gerichte kinderopvang van Nederland.

2010: Minister Gerda Verburg onderschrijft in haar brief de functie van Struin als landelijk voorbeeld van een natuur-BSO.

2012: Struin wint De Groene Giraf in de categorie Buitenschoolse Opvang. De Groene Giraf is een stimuleringsprijs voor meer duurzaamheid en duurzame ontwikkeling in de kinderopvang. Volgens de jury vervult Struin met haar groene bedrijfsvoering en pedagogiek een voortrekkersrol in buitenschoolse opvang in de natuur.

2013: Met 120 kinderen per dag is Struin nog steeds de grootste natuur-BSO van Nederland.

2013 – 2014: Aanleg van nieuwe speelnatuur, door een evenwicht te creëren tussen de groeikracht van de natuur, en de effecten van begrazing en spelende kinderen. Op dit 4 voetbalvelden grote Struin-land krijgen kinderen de kans te ervaren wat hun eigen invloed is op natuurlijke processen.

Advies

Met onze kennis en ervaring helpen we u graag op weg met uw eigen natuur-BSO. Daarbij gaat het om advies over bedrijfsvoering, veiligheidsverantwoording, natuurbeleving, natuurvriendelijk transport of bijvoorbeeld de inrichting van speelnatuur.

Struin

Natuur BSO & KDV

www.struin.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 024-7506085