logo

Herfstwandeling Vincent Moll

Jolien Scharenborg

jolien scharrenborg

Mijn naam is Jolien Scharenborg, 24 jaar oud. Sinds maart 2010 ben ik werkzaam als pedagogisch medewerkerster op 't Belhameltje te Beltrum. Hier werk ik met veel plezier! Ik ben opgegroeid op het erf van een loonbedrijf. Hier heb ik dus, van kinds af aan, veel tijd buiten doorgebracht. Spelen rondom het erf en tussen de landbouwvoertuigen. Toch was het niet vanzelfsprekend dat ik altijd al veel in de tuin bezig was. Toevallig ben ik vorig najaar hier thuis mee aan de slag gegaan. O.a. heb ik een moestuin gemaakt en zaai nu eigen bloemen, groentes en kruiden. Heel leuk om te doen!

Sinds kort zijn wij op 't Belhameltje begonnen met het 'Groen Project'. Omdat ik thuis nog maar net bezig was, wist ik niet of dit nu wel wat voor mij was.

Nu ik hier toch mee bezig ben gegaan, merk ik dat het leuk is om samen met de kinderen verschillende groenten en fruit te planten en te verzorgen. Ook is het geweldig om met de kinderen in het zonnetje te wandelen in de omgeving. Of bij de koeien en paarden in de buurt te gaan kijken.

We zijn erg veel buiten, door mee te doen aan dit project wordt je veel bewuster van wat je allemaal buiten in de natuur kan doen samen met de kinderen. Niet alleen het spelen komt nu aan bod. Ook is het leerzaam en zijn we met zijn allen verantwoordelijk bezig.