logo

P1070286

Uitslag fotowedstrijd 2020

Uitslag fotowedstrijd Dag van de Groene Kinderopvang 2020

 

Fotowedstrijd DVDGKO 2020 - 1e Plaats:
Evelyn Egelmeers - Horizon Kindercrèche St. Jan

Deze foto hebben we uiteindelijk uitgeroepen als grote winnaar van de fotowedstrijd. Wat een prachtig plaatje! Lekker geluiden maken in de wilgenhut! We hebben voor deze foto gekozen omdat wij in de praktijk nog veel te weinig zien dat de aller jongsten worden betrokken in de Groene Kinderopvang, terwijl deze foto laat zien hoe simpel het kan zijn. Voor Groene kinderopvang hoef je niet een bos te hebben, veel geld uit te geven of uitgebreide activiteiten uit te denken: Deze foto en met name de verwondering van de baby laten dit duidelijk zien. Volgens ons is dit de terechte winnaar, ondanks dat de keuze zeer zeer moeilijk was.

 DSC4859

 

Fotowedstrijd DVDGKO 2020 - 2e Plaats:
Esra Ruysink - Kindcentrum Putten | Pedagogisch Centrum Putten, Het Schovenhofje

Dit vonden we echt een prachtige foto! Heerlijk in het bos uitproberen welk geluid je kan maken met boomschors. Vooral ook heerlijk om het meisje echt te zien genieten! Het was heel moeilijk voor ons om tussen deze foto en de winnende foto te kiezen.

Gefeliciteerd met het winnen van twee kaartjes voor de 1-daagse training van Groen Cement: het Groen Cement College in september/oktober

Esra schreef (namens de kinderen) bij haar inzending:
Wij, de kinderen van Kindcentrum Putten, gaan naar "school" op een prachtige locatie midden in het bos (onze locatie heet het Schovenhofje, vernoemd naar bos Schovenhorst)! Wij zijn dus vaak lekker in de natuur te vinden en mochten er vandaag ook nog eens op allerlei soorten muziek mee maken! Zo hadden we rammelaars met rijst, een xylofoon van een grote boomschors, trommelen met natuurlijke materialen en hebben we flink ons best gedaan bij onze nieuwe muziekmuur."

IMG 9655

 

Fotowedstrijd DVDGKO 2020 - 3e Plaats:
Nancy Andrea - Li La Leuke Opvang

Wij hebben deze foto gekozen omdat het heel mooi is om de kinderen van de verschillende leeftijden samen te zien spelen en genieten. Op de DVDGKO hebben we ook het leuke filmpje gezien waarop de kinderen bezig zijn. Daarnaast straalt de hele setting Groene Kinderopvang uit en vinden we vooral heel tof omdat het hier een gastouder betreft. Ook in de gastoudervang is zo veel mogelijk!

Gefeliciteerd met het winnen van een kaartje voor de 1-daagse training van Groen Cement: het Groen Cement College in september/oktober

Nancy schreef bij haar inzending:
"Wij hebben met de natuur muziek gemaakt. Nogal spannend vonden ze het wel, dat is wel aan de gezichtjes af te lezen.
Als gastouder heb ik maar een klein clubje kids.
Getipt waren we door ViaViela Regio Breda.
En we zijn altijd wel in voor een uitdaging. Daarom doen we mee!"

 

IMG 4136

 

Fotowedstrijd DVDGKO 2020 - 4e Plaats:
Ilse Kragt - Kinderopvang Het Natuurrijk

Deze foto hebben wij gekozen omdat wij het heel mooi vonden dat ze bij hun activiteiten tijdens de DVDGKO met oudere kinderen iets hebben gemaakt voor de jongste kinderen om mee te kunnen spelen en ontdekken. Twee vliegen in één klap en natuurlijk de leukste manier om te leren hoe leuk het is iets voor een ander te doen.

Gefeliciteerd met het winnen van het "Stap voor stap" werkboek en het Groen Cement Kinderzakmes!

Ilse schreef bij haar inzending:
"We zijn afgelopen januari geopend met onze KO het Natuurrijk in Vilsteren en hebben op de valreep nog mee gedaan met voor ons de eerste keer de DVDGKO!
Met de BSO kinderen hebben we een muziek-mobiel gemaakt voor de kinderen van het KDV. Zo hebben we met zijn alle enorm genoten van deze dag!

 

20200519 150244

 

Fotowedstrijd DVDGKO 2020 - 5e Plaats:
Joline Teunissen - Kindercentrum Bzzzonder, 't Woud

Wij hebben deze foto gekozen omdat het heel mooi de rol van een goede Groene Pedagogisch Medewerker laat zien: Het kind ondersteunen en samen de wereld ontdekken, waarbij de verwondering van het kind leidend is.

Gefeliciteerd met het winnen van het "Stap voor stap" werkboek en het Groen Cement Kinderzakmes!

Joline schreef bij haar inzending:
"Wij van Kindercentrum Bzzzonder, locatie t Woud in Nijkerk zijn lekker aan de slag gegaan met de kinderen om met natuurlijke materialen muziek te maken!
We hebben de activiteit bewust open gelaten zodat de kinderen zelf aan de slag gingen en het materiaal en de geluiden gingen ontdekken.
Er werden allerlei geluiden gemaakt met dennenappels, stenen en takjes. De kinderen konden zich er heerlijk mee vermaken, verwonderen en onderzoeken. Jong geleerd is oud gedaan"

 

PHOTO 2020 05 20 18 19 413