logo

P1070286

NatuurBOOSTkamp 2020

Outdoor Living & Learning Academy - NatuurBOOSTkamps 2020

Geef je werk een BOOST!

Ben je in de hoogste versnelling aan het werk? Ervaar je dat je grip verliest op wat je werkelijk belangrijk vindt? Lekt er energie weg terwijl je werkt? En lukt het niet goed stappen te zetten om dit te veranderen? Stap dan in en ga mee op NatuurBOOSTkamp!

De NatuurBOOSTkamp wordt georganiseerd door de Outdoor Living & Learning Academy, in samenwerking met Hogeschool Leiden, Thomas More Hogeschool en Stichting Groen Cement.

Kijk hier op de poster voor meer informatie!

Dag van de Groene Kinderopvang 2020

UPDATE: DE DAG VAN DE GROENE KINDEROPVANG 2020

Op 19 mei staat de Dag van de Groene Kinderopvang gepland. Deze dag zal gewoon doorgaan en het zal er een zijn om niet te vergeten!

200308 2020 Dag van de Groene Kinderopvang Small

Op de Dag van de Groene Kinderopvang vragen we jullie allemaal om op je eigen kinderopvanglocaties natuuractiviteiten te organiseren die te maken hebben met het thema van dit jaar: Natuur, daar zit muziek in! We hebben al wat mogelijke activiteiten en ideeën met jullie gedeeld via onze facebook-pagina en gaan daarmee door om jullie te blijven inspireren.

Normaal gesproken proberen we jullie te stimuleren om zoveel mogelijk ouders, buurtgenoten en externen te betrekken bij deze dag. Echter, met de huidige situatie, willen we jullie vragen om (afhankelijk van de geldende maatregelen op dat moment) te kijken wat de mogelijkheden zijn voor deze dag. Het is altijd mogelijk om de activiteiten op deze dag alleen voor de aanwezige kinderen en medewerkers te organiseren. Hoe mooi is het als wij die dag (apart, maar toch samen) muziek kunnen maken voor iedereen die zich in deze periode inzet voor de gezondheid en welzijn van anderen!

Meer informatie over de dag kan je vinden op de speciale pagina op onze website:
https://groencement.nl/dag-van-de-groene-kinderopvang/dvdgko
Hier gaan we binnenkort ook alle informatie blijven updaten naar aanleiding van de huidige situatie.

(GESLOTEN) Veiling 7:‘De puppy club’

Deze 'kavel' eindigt op 10 oktober 2019.

We starten de veiling voor ons 10 jarig bestaan weer op! Dit keer kan er geboden worden op kinderworkshop ‘De puppy club’.
Gerdine Willemsen van bureau Mensenredders komt op de locatie langs met een hond.
Met de kinderen en de hond wordt gewerkt aan o.a.: hoe om te gaan met (vreemde) honden, wat kan je wel- of beter niet doen, leren kijken naar lichaamstaal, wat komt er kijken bij de verzorging, enz.

Aan het einde van de Puppy Club krijgen alle kinderen een hondentrainers-diploma en een cadeautje als aandenken. Een leuke en leerzame workshop die heel belangrijk is in een wereld vól honden.
Het doel is om (angstige) kinderen te laten ervaren hoe leuk een hond kan zijn en wat je zelf allemaal kunt doen om contact te maken.

Handig om te weten:
Ivm de belasting voor de hond, en de aandacht van de kinderen, duurt het bezoek ongeveer een uur.
Bieden vanaf €50.
Deze kinder-workshop wordt maximaal 50 kilometer vanaf Delft uitgevoerd.
Reiskosten worden apart in rekening gebracht.

JOUW PROFESSIONALITEIT VERDIEPEN

93478752 2914400258597660 6661598381808287744 o
 Op dit moment krijgen we veel vragen binnen over de mogelijkheden tot scholing en opleiding, met name voor pedagogisch medewerkers die op dit moment thuis zitten. Wij   als Groen Cement zijn op dit moment hard bezig met het onderzoeken van verschillende mogelijkheden om online scholing en cursussen aan te kunnen bieden, zodat jullie   straks na deze periode weer aan de slag kunnen met nieuwe kennis en vooral heel veel enthousiasme om kinderen in contact te brengen met de natuur.
 Wij gaan ervan uit dat straks iedereen (medewerkers en kinderen) staan te springen om weer lekker naar buiten te kunnen en weer een beetje wild mogen zijn. Daar willen   wij natuurlijk graag een handje bij helpen.
 Origineel hadden wij het plan om op 19 juni 2020 een Groen Cement College te organiseren. Dit is een inspirerende en praktische trainingsdag voor Pedagogisch   Medewerkers en Locatiemanagers.
 Het Groen Cement College in originele vorm zal waarschijnlijk niet kunnen doorgaan, maar we zijn hard bezig om te kijken naar de online mogelijkheden hiervoor.

In het najaar willen we wel graag weer fysieke bijeenkomsten organiseren en bieden we je de mogelijkheid om een professionele uitdaging aan te gaan in het groen:

14 oktober ; het Groen Cement College
Het Groen Cement College is een 1-daagse training voor PM’ers en Locatiemanagers die willen starten met het vergroenen van hun locatie, of juist verdieping zoeken in de dingen die ze al doen met natuur en kinderen. In het GCC behandelen we verschillende praktische en theoretische aspecten, zodat je daarna duidelijk weet wat je wilt gaan doen, maar vooral ook waarom het belangrijk is en op welke wijze het bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen.

Voor meer informatie over de digitale en fysieke scholingsmogelijkheden die Groen Cement in de komende tijd zal aanbieden, vragen we je om onze social media kanalen en onze website in de gaten te houden.

(GESLOTEN) Veiling 5: Workshop peuters in het wild

Deze veilig is gesloten

Omdat xx Groen Cement 10 jaar bestaat veilen we wekelijks een product of workshop waarmee jouw vestiging een stukje 'groener' wordt.
De opbrengst komt ten goede aan Stichting Groen Cement.
Workshop Peuters in het Wild door Koru Kindercoaching.

www.korukindercoaching.nlIngrid Heijnen-Hermens gaat met een peutergroep, naar aanleiding van een prentenboek, op avontuur in de natuur. Samen met de kinderen (en de pm’ers) gaan we ontdekken, spelen, zoeken, struinen en de natuur beleven

Op deze workshop kan worden geboden vanaf €125.
Ingrid geeft de workshop het liefst in de regio Den Bosch/ Eindhoven/ Nijmegen.
Buiten deze regio worden reiskosten doorberekend
Meer info op: www.korukindercoaching.nl